top of page
Patterned Carpet

Özgeçmiş

Koç Üniversitesi'nde Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinde lisans eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans programında eğitimini sürdürmüştür. Lisansüstü çalışmalarına tez öğrencisi olarak devam etmektedir ve Dr. Öğretim Üyesi Anıl Özge Üstünel ile Türkiye'deki kadın dansçıların beden algısını incelemektedir. 

 

Eğitim hayatı süresince Koç Üniversitesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yürütülen çeşitli akademik araştırmalara katkı sağlamıştır. Bu araştırmalar, eşit, özgür ve güvenli cinsellik, ilişkisel iyi oluş, duygu düzenleme, ve bilişsel dil gelişimi gibi konuları içermiştir. Eğitim hayatı boyunca psikoloji alanında çeşitli gönüllü oluşumlara staj yapmış veya katkıda bulunmuştur.
 


Klinik psikoloji eğitiminin staj dönemi boyunca, süpervizyon eşliğinde psikodinamik yönelimli bireysel psikoterapi çalışmalarını yürütmüştür. Dr. Öğr. Üyesi Alev Çavdar tarafından derlenen, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan yayımlanacak ve psikoterapi süreçlerini ele alan bir kitap çalışmasında bölüm yazarı olarak yer almıştır ve Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Maçkalı ile bir kitap çevirisi üzerinde çalışarak akademik alan yazına katkıda bulunmuştur.

İstanbul Psikanaliz Derneği (IPD), Psikanaliz Araştırmaları Derneği (PAD) gibi dernekler tarafından düzenlenen seminerleri ve eğitimleri aktif olarak takip etmektedir. Eğitimlerine ek olarak psikanalitik yönelimli bireysel süpervizyon almakta ve aynı zamanda kendi psikoterapi sürecine devam etmektedir. 

 


Güncel olarak, yetişkin bireylerle psikodinamik yönelimli bireysel psikoterapi seanslarını hem yüz yüze hem de çevrimiçi platformlar aracılığıyla gerçekleştirmektedir.

Psikodinamik Psikoterapi Nedir?

Psikodinamik psikoterapi, bireyin bilinçdışı düşünce ve duygularını, erken çocukluk deneyimleri ve ilişkilerini ele alan bir psikoterapi yaklaşımıdır. Amacı kişinin semptomlarını gidermenin yanı sıra kendi iç dünyasıyla uyum içinde bir yaşam sürmesine yardımcı olmaktır.

 

Sigmund Freud'un psikanaliz teorilerinin etkisiyle ortaya çıkan bu yöntem, danışanın geçmiş yaşantılarının güncel hayatındaki etkisini araştırmayı ve içgörü kazandırmayı hedefler. Bu bağlamda terapist ve danışanın oluşturduğu ilişki esastır, kişinin geçmiş ilişkilenmeleri terapist ile kurulan ilişki içerisindeki aktarım üzerinden çalışılır. Odaklandığı konular arasında kişilerin duyguları, arzu ve fantezileri, tekrarlanan örüntüler ve kişilerarası ilişkiler başlıca sayılabilir. 

Ucu açık bir süreç olan bu yöntemde psikoterapinin kaç seans süreceği kişiye göre farklılık göstermektedir. Ancak bazı ekollerden farklı olarak yalnızca semptoma odaklanmak yerine kişilik yapısı üzerine bir çalışma olduğu için psikodinamik psikoterapi uzun dönemli bir çalışma olarak nitelendirilebilir.

Psikodinamik terapiyle danışanın içgörü kazanması ile dış ve iç dünyasındaki bağlantılar kurması hedeflenir. Bu bağlantıları kurarak olaylar üzerindeki kendi gücünü fark etmesi, kararlarını ve sonuçlarını sahiplenebilmesi sağlanır. Danışan, süreç boyunca içgörü kazanarak hayatında karşılaştığı kısır döngüler, tıkanmışlıklar ve olumsuz yaşantılar karşısında kendi seçimleriyle ilerleyebilir. 

Funky Graffiti
My Approach
bottom of page